Mieszkanie przy Polach Mokotowskich część 1 (wideo)

Opinii 1
Mieszkanie z otwartą kuchnią i ścianami w zieleni.
Pomieszczenia w nowej roli
Pomieszczenia w nowej roli
Główną zmianą w projekcie mieszkania było przeniesienie kuchni. W jej dawnym miejscu powstał kącik telewizyjny.
Kuchnia i strefa dzienna
Kuchnia i strefa dzienna
Wysoki bufet z drewnianym blatem oddziela kuchnię od strefy dziennej. W jej skład wchodzi salon i jadalnia.
Kolor ścian
Kolor ścian
W mieszkaniu użyto farb o wyrazistych kolorach. Jedna ze ścian w salonie jest zielona. Tworzy dobre tło dla drewnianych półek i rodzinnych pamiątek.
Ukryte pod stropem
Ukryte pod stropem
Aby podłączyć wyciąg w nowym miejscu usytuowania kuchni, trzeba było ukryć przewód wentylacyjny w podwieszanym suficie.
Tapeta w roli głównej
Tapeta w roli głównej
Część ścian, podwieszany sufit i drzwi pralni pokryto beżową tapetą. Jej faktura przypomina włókna lnu.
Nietypowe wykończenie
Nietypowe wykończenie
Fragment ściany nad telewizorem wyłożono oryginalną mozaiką. Składają się na nią pocztówki dźwiękowe ułożone w jednolitych tonacjach kolorystycznych.