Znajdź sklep w Twojej okolicy
    Ustal moją lokalizację
    LUB
    Wybierz
  • Twoje konto
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się

Tokarka LD 550 TECH-MIG

Moc: 550 W
Niewielka, bardzo wszechstronna tokarka. Dzięki nieskomplikowanej obsłudze, doskonale nadaje się do przydomowego warsztatu jak i małego zakładu rzemieślniczego. Wyposażona w koła zębate, umożliwiające toczenie gwintów.
Nr referencyjny: 43382976
3 895 /szt.
W tym VAT: 23%
Wysyłka 24h
Produkt wysyłamy do klienta najpóźniej następnego dnia roboczego od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Opcja niedostępna
dla tego produktu
Opcja wysyłki niedostępna dla tego produktu
Odbiór w sklepie
Sprawdź dostępność produktu w swoim sklepie na stronie produktu
- +
do koszyka dodaj do listy zakupów
Oceny i komentarze dla:
Tokarka LD 550 TECH-MIG
Oceny
klientów:
47
Dodaj komentarz
2016.05.08, 09:20
Trzeci komentarz po czterech latach użytkowania.Tym razem pojechałem na całego i wytoczyłem adapter do uchwytu fi200 i uchwyt bisona.Rurka z Kwasówki fi50 idzie ucinakiem aż miło.W zasadzie teraz mogę zrobić wszystko to co na dużo większej maszynie .Może nie tak dokładnie ale planowanie rurki do spawania wychodzi super :).I żeby nie wyła trzeba używać dobrych noży ze spieków z wymiennymi płytkami.
Czy opinia jest przydatna?
( 1 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2016.04.17, 17:52
Ja kupiłem trzy letni egzemplarz LD-550 od kolegi za 4800zł wyposażony w silnik 3f / 075kw+ falownik, uchwyt tokarski Bison, itp. ze zrobioną od podstaw geometrią tokarki. Teraz jest to dopiero prawdziwa tokarka, można toczyć detale nawet z dokładnością do 0,01mm, przed usprawnieniami to można nią było toczyć spławiki ewentualnie zawiasy do stodoły. Reasumując maszyna z potencjałem, ale wymagająca sporo dodatkowej kasy i pracy.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2016.03.14, 22:38
zakupiłem tokareczkę 11 .03.2016 w LM Swarzędz . Złożyłem tel zamówienie i na piątek wszystko elegancko uszykowano wraz z dodatkowym wyposażeniem ściągniętym z Swadzimia. W sobotę ustawiłem maszynę na przygotowanym stanowisku i pierwsze próby przetaczania wierteł fi 22 na 16 wypadły pomyślnie. Jak będzie dalej okaże się w przyszłości ale jestem pełen optymizmu . Nie muszę teraz latać z byle drobiazgiem do warsztatu usługowego dam se sam radę ;)
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2016.02.24, 23:25
Jechałem do LM z zamiarem zakupu tokarki do "garażu majsterkowicza". Po godzinach spędzonych na tematycznych forach wybrałem LD 250. Oględziny "na żywo" tego mniejszego modelu byłem rozczarowany jego wielkością. Nawet dla mnie - majsterkowicza model LD 250 jest raczej tokarką "zegarmistrzowską". Po dłużej dyskusji z moją bardzo wyrozumiałą żoną, udało mi się naciągnąć budżet domowy na zakup LD550 i teraz tego nie żałuję. Prostota konstrukcji, możliwości i co dziwne na "chińczyka" --- jakość wykonania bardzo mnie mile zaskoczyła. Uważam ,że ten model do prac "niezarobkowych" jest idealny a co najważniejsze z czasem jakość sprzedawanych modeli bardzo się poprawiła. Rozważając zakup tego modelu z innych źródeł zwróćcie uwagę na różnice w detalach. W LM koła posuwów są metalowe, uchwyt tokarski to 125 mm a nie jak gdzie indziej 100 lub 80, no i przede wszystkim - obsługa sklepu (pozdrawiam pana Bartka - kierownika działu a zarazem twardy partner do negocjacji), z którą można miło negocjować rabat :) Acha, wbrew opiniom "zawodowych tokarzy" - nie jest to tokarka dla modelarzy lecz idealna tokarka dla majsterkowiczów do domowego garażu gdzie przy odrobinie pojęcia i pomysłowości elektronarzędzie o baaardzo dużych możliwościach.... a i prostszym "fuchom" przy poświęceniu odpowiedniej ilości czasu da spokojnie radę!
Czy opinia jest przydatna?
( 3 / 1 ) Opinia przydatna dla 75% użytkowników
2015.11.04, 19:44
Dzisiaj zakupiłem tą tokareczke, pierwsze wrażenie super :) Zobaczymy jak będzie się sprawowała :) Pozdrawiam!
Czy opinia jest przydatna?
( 1 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2015.10.20, 20:22
Ponowny komentarz po ponad 2 latach - oprócz regulacji luzów które są nieuniknione przy częstym używaniu tokareczki żadnych awarii sprzętu nie było . Jeśli ktoś chce zobaczyć ze można nią wytoczyć gwint to zaprasza na YouTube gdzie zamieściliśmy filmik na którym widać jak się ld550 sprawuje ,, toczenie gwintu m-8 tokarka ld550 kanał Pu.Fachman. A toczymy sporo zawiasów z kwasówki, trzpienie do balustrad itd - wiec jej nie oszczędzamy.
Czy opinia jest przydatna?
( 2 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2015.09.20, 14:39
Tokareczka fajna z wyglądu. Ja trafiłem na egzemplarz raczej używkę, ponadto musiałem duzo czasu poswiecic na regulacje luzów obu suportów. no ale za to teraz moge zrobic nia detal nawet do 0,01mm takze ogólnie jestem zadowolony z niej.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2015.08.19, 21:27
Co tu wiele opowiadać zobaczcie jak maszyna się sprawuje na moim kanale YT i sami oceńcie .. ja jestem zadowolony
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2015.07.25, 22:47
Panowie, ale skąd wy tą cenę wzieliście? 2 lata temu można ją bylo kupić za 1000 słownie TYSIĄC złotych taniej(dawniej 2700 teraz 3700), a i tak panowała opinia, że jest to trochę drogo jak na oferowaną jakość (praktycznie wszystko trzeba czyścić, aby wogóle uruchomić obrabiarke bez jej uszkodzenia, a następnie poprawiać samemu aby uzyskać jako-taką dokładność).
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2015.02.10, 16:13
Dobry sprzęt jak za tą cenę do prostych prac. Warto poświęcić trochę czasu na regulację i czyszczenie przed pierwszym uruchomieniem.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2015.02.04, 19:44
Witam.Odzywam się znowu.Falownika nie wstawiałem szkoda kasy na kole pasowym silnika można wytoczyć rowek pod pasek klinowy i obroty minimalne spadają dwukrotnie.Do toczenia można jako napęd wykorzystać wiertarkę ręczną przytwierdzoną do wałka z kołem biernym przekładni.Nie toczyłem nie wiadomo czego odkąd ją mam ale do prostych prac nie wymagających dużej dokładności spokojnie się nada.Zawsze można wytoczyć z zapasem a dokończyć na dużej stabilnej maszynie.Pozdrawiam :).
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.08.27, 22:55
Fajny sprzet. To nie jest zabawka ! Nadaje sie wszystkich drobniejszych prac. Dobra cena !
Czy opinia jest przydatna?
( 1 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2014.02.10, 15:53
maszyna kiepskiej jakości jak to Chińczyk najlepszy jest serwis - a raczej ich ceny pękł suport poprzeczny a oni chcą 1400 zł paranoja ogólnie nie kupił bym jeszcze raz słaba jakość - mała sztywność - małe możliwości - brak chłodzenia - tylko dla amatorów. ocena 2,5 /10
Czy opinia jest przydatna?
( 1 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2013.12.11, 10:56
Chciałem ją kupić rok temu jak była po 2800 ale obsługa w sklepie w Gliwicach była tak niekompetentna że nie potrafiła wyjaśnić braku kilku kół zębatych a o obniżeniu ceny nie było mowy. Obecnie też podchodziłem do zakupu w Katowicach ale i tam obsługa sztywno stała z ceną pomimo że tokareczka powystawowa i cena na stronie była 2990. Przy obecnej cenie to trzeba szukać czegoś powarzniejszego.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.11.17, 08:37
Fajna zabawka chociaż w bielskim sklepie zapłaciłem o 99 zł więcej niż wszędzie.Tokarkę mam parę miesięcy i ja polecam w przeciwieństwie do sklepu w B-B bo maja drożej.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.08.26, 19:00
jak na zabawkę to niezła.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.08.08, 13:42
ja kupiłem tokarkę parę miesięcy temu, działa bez zażutów, jak coś niewiedziałem to co prawda ciężko było się dodzwonić, ale bez problemu udzielili mi instrukcji i podpowiedzieli parę innych rzeczy. Ja polecam urządzenie mi się się sprawdza
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.30, 20:04
a ja czekam i czekam już 3 miesiąc i co dzwonie to albo w połowie miesiąca będą albo za 2 tygodnie proszę zadzwonić , mam dość kupie u konkurencji
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.30, 16:08
Tokarkę zakupiłem 3-lata temu. W tym czasie ,pierwsza, została wymieniona na nową-nie dało się tego uruchomić Bardzo duże luzy międzyzębne , wierzchołkowe i luzy na wpustach.Tokarka wymieniona spisuje się słabo .Nie jest to urządzenie , które daje satysfakcję. Kontakt z serwisem to droga przez piekło.Telefonów nikt nie odbiera. Osoby odpowiedzialne to szczyt nieodpowiedzialności . W sumie nie polecam tego urządzenia.
Czy opinia jest przydatna?
( 1 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2013.05.22, 18:20
toczymy na niej zawiasy i inne pierdołki . Po zakupie obowiązkowe czyszczenie smaru którym była w całości pokryta , konik tak jak ktoś już napisał musieliśmy podnieś , całość dobrze sprawdzić , podokręcać , wyregulować na zegarach - i teraz pracuje że aż miło - toczy gwinty (w kpl. są koła zębate do gwintów) Za te pieniądze nie ma co wybrzydzać bo to taniocha która popracuje i u modelarza i ślusarza . noży używajcie 12mm .osprzęt dodatkowy (np. podtrzymki) można dokupić u importera .
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.21, 10:55
Dajcie promocję - 2600 PLN to kupuję choćby dziś ;)
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.12, 23:00
Miaalem ją kupic ale nie sadzilem ze cena wzrosnie i nie az tyle, to troche przesada bo w sumie to mala zabawka, lepiej dołozyc pare groszy i i miec profeslonalną tokarke niz dac tyle kasy za zabawke ktora tez nie jest dokladna
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.04.28, 10:24
Witam kolego Bartku ,jestem nowym użytkownikiem tokarki LD 550 , ciekawy jestem czy założył kolega do swojej tokareczki falawnik do płynnej regulacji obrotów ,jeżeli tak to jaki typ kolega zastosował ,a jeżeli zmienił kolega koła pasowe ,to jaką mają średnice i jakie kolega uzyskał obroty minimalne i maksymalne. Pozdrawiam Grzegorz.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.04.27, 18:43
Tokarka przyszła jest sprawna technicznie ,wymaga regulacji ,musiałem obciąć kluczyk od uchwytu bo haczył o korpus tokarki , musiałem przesunąć osłonę chwytającą wióry gdyż nie można było mierzyć suwmiarką haczyła o blachę jakieś sześć centymetrów. Po za tym wszystko gra jak za takie pieniądze.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.04.12, 18:34
Miałem to samo w grodzie Kopernika i Rydzyka. Wycofałem pieniądze , a zapłacone mieli z góry.Ciekawe czy nie chcą mieć obrotu na towarze?
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
Zobacz więcej
Twoja ocena i komentarz dla:
Tokarka LD 550 TECH-MIG
Pamiętaj o
Gogle ochronne GALERVI VENITEX
24,50 zł/szt.
Wysyłka 6-10 dni
Produkt zostanie wysłany do Klienta w ciągu 6-10 dni roboczych od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Opcja niedostępna
dla tego produktu
Opcja wysyłki niedostępna dla tego produktu
Odbiór w sklepie
Sprawdź dostępność produktu w swoim sklepie na stronie produktu
do koszyka
Rekomendowane
Wczytywanie...

Klienci, którzy obejrzeli ten produkt, widzieli również

Wczytywanie...