Znajdź sklep w Twojej okolicy
    Ustal moją lokalizację
    LUB
    Wybierz
  • Twoje konto
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się

Spawarka inwerterowa SIT 301/1 PIROTEC

Prąd spawania: 10 - 200 A
Spawarka inwerterowa przeznaczona do różnorodnych prac warsztatowych. Długi cykl pracy wynoszący 35 % - 200 A / 60 % - 160 A, pozwala na maksymalne 6 minutowe spawanie w trakcie 10 minut aktywnego funkcjonowania urządzenia. Posiada opcje spawania metodą MMA przy pomocy elektrod otulonych, metodą TIG przy pomocy elektrod wolframowych oraz przeznaczoną do wrażliwych materiałów metodą TIG PULS. Dłuższy czas pracy umożliwia wentylatorowy system chłodzenia z termostatem. Komfort pracy zwiększa funkcja HOT START (natychmiastowy start spawania) oraz ANTI STICK (funkcja zapobiegająca przyklejaniu elektrody do elementu spawanego). Zgodna z większością elektrod 0,8 - 5,0 mm. Urządzenie marki PIROTEC objęte jest gwarancją w dogodnym systemie D2D - od drzwi do drzwi.
Nr referencyjny: 44285031
1 149 /szt.
W tym VAT: 23%
Wysyłka 6-10 dni
Produkt zostanie wysłany do Klienta w ciągu 6-10 dni roboczych od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Odbiór w sklepie
- +
do koszyka dodaj do listy zakupów
Oceny i komentarze dla:
Spawarka inwerterowa SIT 301/1 PIROTEC
Oceny
klientów:
22
Dodaj komentarz
2015.12.26, 22:16
Ten sprzęt mam od 5 lat troche wyswietlacz szwankuje miałem dedre dawno sie popsuła ta dalej działa
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2015.10.31, 13:58
Spawarkę posiadam od dwóch lat. Sprawuje się kapitalnie. Na 20 metrowym przedłużaczu 4mm elektroda idzie bez problemu. Tig to bajka. Elektrody czerwone i złote od 0,8 do 3,2. Kwasówka, czarnuch i wysokowęglowa stal spawana dokładnie. Ładnie i z przetopem. Szczerze polecam. Ps. Przewód masowy zmontowałem od podstaw dłuższy. Wszystkie części dokupiłem oddzielnie.
Czy opinia jest przydatna?
( 1 / 0 ) Opinia przydatna dla 100% użytkowników
2015.09.19, 20:44
Spawałem amatorsko (czyli rzadko) przez dwa lata mma i było ok od mc mam butle i zacząłem się bawić TIG-em.... HF nie działał od początku (naprawa 147pln), dziś po tygodniu od naprawy nie odpala w ogóle łuku..... znów do naprawy..... Szkoda kasy. Serwisant u którego robiłem pierwszą naprawę powiedział, że nawet jak na chińczyka to słabe części. Nie polecam
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.11.23, 19:55
Zakupiłem tę spawarkę Pirotec 301/1, podczas ustawiania na wyświetlaczu pojawi się od 4 do 302 A. Co zrobić, wysłać do naprawę do serwisu, czy to jest normalne.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.11.23, 19:46
Zakupiłem tę spawarkę Pirotec 301/1, podczas ustawiania na wyświetlaczu pojawi się od 4 do 302 A. Co zrobić, wysłać do naprawę do serwisu, czy to jest normalne.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.05.31, 00:20
Witam 40A,przepływ gazu 4-5L, elektroda mocno zaostrzona,wymaga troszkę wprawy i dokładania drutu który miałem gr 2 mm z i dlatego 40A na mnieszym prądzie kiepsko się wtapiał, bo za gruby do takiej blaszki-spawałem nasadę kominową,
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.05.30, 10:51
pitero - jakim prądem spawałeś tę 0,5 mm? Bo mam na oku inny produkt z Tigiem gdzie prąd zaczyna się od 40A.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.05.18, 12:17
juz 2 razy trzeba było naprawiać potencjometr to jakaś kicha
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.05.16, 15:41
Witam tak jak obiecałem dorzucam pare słów na temat tig-dokupiłem butle z argonem 200 bar i reduktor koszt 500+200 ale spawanie w osłonie to dopiero jest spawanie-blaszka kwasówka 0,5mm i da sie pospawać i o to chodziło,5mm też spawa super,żadnych problemów,a wygląd spawów aż sie chce patrzeć-polecam ten produkt do domowego urzytku:)
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.05.14, 13:11
MMA działa git! Dobre urządzenie do domowego użytku!
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.03.20, 22:34
Właśnie kupilem i jest warta tych pieniędzy-najtańsza w L.M na targówku 1098, między tymi samymi sklepami różnica 100 zl.Spawanie MMA bajka zarówno kwasówka jak i zwykla stal.Na plus- porządne kable do MMA i uchwyt, choć krótkie szczególnie masowy,kultura pracy ok wygląd i wykonanie bez zarzutu.Jak wyprubuje TIG napewno dorzuce pare słów:)
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2014.02.11, 11:03
super sie spawa warto kupic
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.08.30, 22:18
kolego taką elektrodę to bez problemu! Nawet 5mm możesz spawać
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.08.17, 20:43
CZY ta sapawarka weźmie elektrode 00.48??
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.06.24, 20:18
Jak ktoś potrzebuje TIGa do szerszych zastosowań to ten pirotec jest w sam raz. Ja przeszedłem ze zwykłych elektrod na tiga i powiem ze roznica jest ogromna. Polecam!
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.24, 14:08
od 3 lat bez zadnego zarzutu, oby tak dalej. Warta tych pieniedzy
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.21, 22:32
w pirotecu zdecydowanie parametry sa leposze. Z besterem mialem juz do czynienia i dziekuje... nigdy juz nic nie kupie z tej firmy. Za to oprocz dosc krotkich przewodow w pirotecu wszystko jak najbardziej pasuje. Nie zaluje wydanych pieniedzy i szczerze polecam
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.05.06, 23:52
Niedawno zakupiłem tę spawarkę i powiem szczerze, że zrobiła na mnie wrażenie. Nie spodziewałem się, że za tę cenę można kupić tak dobry sprzęt. Co prawda parę rzeczy można by dopracować ale ogólnie spawanie idzie jak po maśle. Polecam!
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2013.04.17, 07:34
Witam, również wszedłem w posiadanie tego oto sprzętu, i jestem bardzo zadowolony. Spawanie elektrodą to bajka, a tig do wyszkolenia choć spawy wychodzą bardzo ładne. Jak najbardziej polecam.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2012.07.25, 22:36
Witam ponownie ja również już zakupiłem tą spawarkę, na początek dałem jej trochę popalić spawając metodą MMA elektrodami 2mm potem 3,25 i 4 mm i jest ok. Sprzedawca w sklepie poinformował mnie iż metodą TIG można spawać aluminium (zrobiłem mu mały wykład na ten temat: a mianowicie że spawarka do alu. ,,trochę więcej kosztuje'' i trochę na temat prądu AC i DC. Powiedział że tak ich szkolili . Na plus spawarka ma dobre parametry w odróżnieniu od bestera , któremu też się przyglądałem (niestety brak jonizatora i przewodu TIG w stosunku do ceny. Niestety na minus bardzo krótkie przewody wyjściowe do spawania mma (na razie je sobie dyskretnie przedłużyłem i jest ok. Pozdrawiam W.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2012.07.25, 21:47
jakiś czas temu zakupiłem dokładnie taką spawareczkę i bardzo dobrze mi się sprawuje w nierdzewce jak i w czarnej stali (tig) jeżeli chodzi o elektrodę to spokojnie ciągnie 3,2 i nie ważne czy jest to rutylówka czy kwasówka więc jak za takie pieniążki to warta jest swojej ceny
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
2012.07.21, 07:16
Witam. Mam pytanie cz ktoś posiada ten sprzęt i jak się sprawuje.
Czy opinia jest przydatna?
( 0 / 0 ) Opinia przydatna dla użytkowników
Twoja ocena i komentarz dla:
Spawarka inwerterowa SIT 301/1 PIROTEC
Pamiętaj o
Rękawice SPAWALNICZE CA615K10 VENITEX
19,99 zł/szt.
Wysyłka 6-10 dni
Produkt zostanie wysłany do Klienta w ciągu 6-10 dni roboczych od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Odbiór w sklepie
do koszyka
Magnetyczny kątownik spawalniczy TM 11 PIROTEC
Magnetyczny kątownik spawalniczy TM 11 PIROTEC
Wymiary produktu: 15 x 120 x 85 mm
14,99 zł/szt.
Wysyłka 6-10 dni
Produkt zostanie wysłany do Klienta w ciągu 6-10 dni roboczych od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Odbiór w sklepie
do koszyka
Magnetyczny kątownik spawalniczy TM 22 PIROTEC
Magnetyczny kątownik spawalniczy TM 22 PIROTEC
Wymiary produktu: 18 x 160 x 105 mm
21,99 zł/szt.
Wysyłka 6-10 dni
Produkt zostanie wysłany do Klienta w ciągu 6-10 dni roboczych od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Odbiór w sklepie
do koszyka
Magnetyczny kątownik spawalniczy TM 34 PIROTEC
Magnetyczny kątownik spawalniczy TM 34 PIROTEC
Wymiary produktu: 23 x 190 x 125 mm
23,99 zł/szt.
Wysyłka 6-10 dni
Produkt zostanie wysłany do Klienta w ciągu 6-10 dni roboczych od chwili potwierdzenia zamówienia lub wpłynięcia płatności na nasze konto. Data otrzymania zamówienia = przewidywana data wysyłki + czas dostawy
Odbiór w sklepie
do koszyka
Rekomendowane
Wczytywanie...

Klienci, którzy obejrzeli ten produkt, widzieli również

Wczytywanie...