Otworzyliśmy nowy sklep Leroy Merlin w Cieszynie

8 lipca 2015 w Cieszynie otworzyliśmy nowy sklep budowlano-dekoracyjny Leroy Merlin, który znajduje się przy ulicy Liburnia 10.

"Czuję olbrzymią satysfakcję, że 48 sklep Leroy Merlin w Polsce powstał właśnie w Cieszynie, gdyż zawsze chcieliśmy być jeszcze bliżej mieszkańców południowej Polski. Z mojego 20-letniego doświadczenia wiem, że nasza pasja do handlu przekłada się na satysfakcję klientów, a bliska współpraca z lokalnymi społecznościami zawsze tworzy dodatkową wartość zarówno dla nas jak i lokalnego rynku oraz mieszkańców. W tym miejscu chciałbym jednocześnie podziękować Ekipie nowego sklepu w Cieszynie za zaangażowanie i ogromny wysiłek włożony w przygotowanie sklepu do przyjęcia pierwszych klientów." – komentuje Krzysztof Kordulewski, Dyrektor Generalny Leroy Merlin Polska.

Sklep Leroy Merlin Cieszyn zajmuje powierzchnię 6800 m2 i zatrudnia 177 osób. Jak podkreśla Anna Musiolik, Dyrektor Sklepu "Są to osoby w różnym wieku, bardzo zaangażowane w to, co robią i z entuzjazmem podchodzące do pracy. W dużej mierze są to ludzie stela - blisko 90% Ekipy pochodzi z Cieszyna i okolic."

Klienci odwiedzający sklep Leroy Merlin w Cieszynie, prócz szerokiego asortymentu i doradztwa w zakresie budowy, remontu i dekoracji domu, mieszkania, balkonu oraz ogrodu, znajdą również usługi projektowania łazienek, kuchni oraz ogrodów, usługi szycia firan i zasłon, usługi przycinania płyt, blatów i drzwi, wycinania otworów w zlewach i organizacji transportu wraz z wnoszeniem, a także montażu zakupionych u nas produktów. Na klientów czekać będą również programy lojalnościowe - Program DOM dla klientów indywidualnych i Program PRO dla klientów biznesowych. To co charakteryzuje nasze sklepy, to również bezterminowy zwrot zakupionych i niewykorzystanych towarów oraz realizacja zamówień specjalnych. "Od dziś, razem z cieszyńską społecznością będziemy budować, remontować i dekorować domy oraz ogrody marzeń." - dodaje Anna Musiolik. Już w trakcie przygotowywania sklepu do otwarcia, LM Cieszyn pomalował salę gimnastyczną w Szkole Podstawowej nr 2 w Cieszynie. "Misją naszej firmy jest przyczynianie się do polepszania warunków mieszkaniowych oraz komfortu życia mieszkańców. Pojawiliśmy się w Cieszynie, bo chcemy wspierać lokalną społeczność zarówno tą po stronie Polski jak i Czech w budowie domów, mieszkań, ogrodów i balkonów marzeń." - dodaje Krzysztof Kordulewski, Dyrektor Generalny Leroy Merlin Polska.