Nowy sklep Leroy Merlin w Lublinie

20 marca o godzinie 9.00 rano zostanie otwarty kolejny, 45, market budowalno-dekoracyjny Leroy Merlin - sklep zarówno dla osób urządzających dom, mieszkanie lub ogród i dla profesjonalistów branży budowlanej. Na dzień otwarcia przygotowano wiele promocji i atrakcji dla klientów.

Nowy sklep Leroy Merlin w Centrum Atruim Felicity jest wyjątkowy w swojej branży. Wyróżnia go piękna i inspirującą witryna o długości 42 m na dziale ogród oraz strefa aranżacji łazienkowych oraz kuchennych. W sklepie zaprezentowano ponad 30 przykładów urządzenia nowoczesnych łazienek i kuchni.

- Leroy Merlin w Centrum Felicity stawia na kompleksową obsługę klienta – od projektu po wykonanie. Powstały rozbudowane punkty projektowe -  doradcy projektowi pomogą klientom zaprojektować oraz wybrać materiały do wymarzonej łazienki czy kuchni. Wprowadzono nowe standardy i sposób projektowania łazienek i kuchni. Opiera się on przede wszystkim na identyfikacji i analizie potrzeb danej rodziny, a dopiero potem na projektowaniu. Każdy projekt jest indywidualizowany, rozpatruje wielkość, styl życia i przyzwyczajenia rodziny oraz rozkład pomieszczeń. Po zaakceptowaniu przez klienta projektów nasi współpracownicy mogą wykonać wszystkie prace budowlano-wykończeniowe. Nowością jest punkt projektowania ogrodów – mówi Aldona Szczepanik dyrektorka sklepu Leroy Merlin w Centrum Felicity.

Nowy lubelski Leroy Merlin został zaaranżowany w dużej mierze zgodnie z wytycznymi Klientów z działającej przy sklepie Rady Klientów. Za ich radą w Leroy Merlin Felicity przygotowano wiele udogodnień, które mają ułatwić zakupy i uprzyjemnić czas spędzany w sklepu. Są to między innymi: strefy wypoczynku oraz miejsca, gdzie istnieje możliwość przeglądania strony www.leroymerlin.pl,  kącik zabaw dla dzieci, a także mini księgarnia z bogatą ofertą książek z zakresu budowy i wykończania wnętrz i ogrodów.

Ogólnodostępna drukarka 3D to kolejna nowość, z której będzie można skorzystać w Leroy Merlin Felicity.

- Drukarki 3D to nowy pomysł na zaspakajanie potrzeb klientów. W każdym domu psują się przedmioty i części sprzętów domowych, które trudno dokupić. Okazuje się, że w takich przypadkach drukarka 3D jest doskonałym rozwiązaniem! Każdy taki mały przedmiot można zaprojektować, wydrukować i używać jak nowy – dodaje dyrektorka sklepu.

Leroy Merlin Felicity sklep dla profesjonalistów – szybka obsługa dzięki nowatorskiej technologii

Tuż przy Centrum Felicity powstał również pierwszy w Polsce sklep Leroy Merlin z profesjonalnym składem budowlanym. Tutaj klienci mogą wjechać samochodem i dokonać zakupów produktów wielkogabarytowych oraz skompletować na miejscu ilości projektowe materiałów budowlanych.

- W tej części sklepu chcemy zdecydowanie ułatwić i przyśpieszyć zakupy profesjonalistom działającym w branży budowlanej. Nowością jest wdrożenie systemu , który ułatwia szybkie scanowanie produktów.  Dzięki niemu klient nie musi już  wyjmować towarów z wózka, aby je zliczyć na kasie. Dokona tego specjalne urządzenie, które w kilka sekund skanuje ceny i ilości produktów, przesyła dane do kasy. Cały proces trwa kilka sekund.   Zapraszamy wszystkie firmy duże i małe, które zajmują się budową i remontami  – mówi dyrektorka sklepu.

Leroy Merlin Felicity zatrudnia 146 osób. Jest drugim sklepem Leroy Merlin w Lublinie. Ekipa sklepu Leroy Merlin Felicity jak, ekipy z innych marketów Leroy Merlin Polska z entuzjazmem chce włączać się w działania prospołeczne.

- W Leroy Merlin mamy dużą tradycję współpracy z lokalnymi społecznościami. My też chcemy działać na tym polu. Zaczynamy od programu  Rodzina 3 plus, potem będziemy zapraszać dzieci z pobliskich szkół na naszą bezpłatną akcję edukacyjną Dzieciaki Sadzeniaki – dodaje Aldona Szczepaniak.

Promocje na otwarcie

W dniu otwarcia na Klientów Leroy Merlin w Centrum Felicity czekają torty i wiele promocji na różne produkty.